Gå til forsiden




Nyheder om Odense Marcipan

Beskrivelse af Odense Marcipan

Odense Marcipan produkter

Lækre og nemme opskrifter

Se hvad du kan købe hos din bager

Webdesign udført af Netloftet I/S
| Om Odense Marcipan | Fakta om Odense Marcipan |

Her kan du logge ind som bruger

Beskrivelse af Odense Marcipan

Nyheder om Odense Marcipan

Odense Marcipan produkter

Lækre og nemme opskrifter

Køb hos din bager

1909
Lauritz Thobo-Carlsen, bogholder, køber en lille marcipanfabrik i Dronningensgade i Odense. Kunderne er bagere og konditorer, der bruger meget marcipan, som de selv fremstiller fra gang til gang. Hans koncept er ensartet, frisk marcipan, industrielt fremstillet - ikke desto mindre foregår bl.a. smutning og stødning af mandlerne i store stenmortere i mange år ved håndkraft. De næste 30 år udvider Odense Marcipanfabrik til stadighed. Der kommer maskiner, og der indrettes logiske produktionslinier. Finsorteringen foregår dog - ligesom i dag - med det menneskelige øje.

1930’erne
Marcipanfabrikken begynder at udsende nye opskrifter til konditorer og bagere. Mange af de sidste 70 års tørkager stammer herfra, bl.a. den mest populære og længstlevende danske tørkage, Napoleonshatten.

1950’erne
Ny fabrik i Toldbodgade i Odense, med prøvebageri og laboratorium. Marcipanfabrikken begynder at eksportere. Der fremstilles 100 forskellige kvaliteter, fra fineste marcipanmasse af udelukkende mandler til bittermasse, som kun består af abrikoskerner. Fabrikken begynder at producere nougat, der laves af hasselnødder. Desuden forarbejdes hakkede nødder, mandelsplitter o.l. til bagere og kageindustri.

1961
Leverandør til Det Kongelige Danske Hof.

1960’erne
Erfaringerne med nøddeprodukter fører til snackproduktion, og i 1963 lanceres saltede peanuts under navnet KiMS. Marcipanfabrikken bliver hurtigt Danmarks største snackproducent.

1991
Odense Marcipan overtages af den norske fødevarekoncern ORKLA. Odense Marcipan og Kims deles i 2 selskaber.

1998
Odense Marcipan opnår ISO 9001 certificering.

1999
ORKLA køber den svenske marcipanproducent KÅKÅ AB med to marcipanfabrikker. Odense Marcipan samler marcipanproduktionen i Odense og er nu én af verdens største marcipanproducenter.

2000-2001
Fabrikken gennemgår en større udvidelse.

Filosofien dengang som nu er fortsat:
”Det er kvaliteten, der skaber renomméet, og renomméet, der skaber
kundekredsen!” - citat fra grundlæggeren af Odense Marcipan.


Se mere om Odense Marcipan her: www.odense-marcipan.dk